Rakia Museum Sofia

Музей на Ракията София

Image
Image
Image
Image
Стани част от

Нашата история

Добре дошли в Музея на ракията

Благодарим ви, че се присъединихте към нас в това приключение. Наздраве за традицията, занаята и радостта от ракията.

Ракията, освен напитка, е своего рода изкуство, носещо есенцията на българското наследство. То олицетворява топлината на споделените моменти, богатството на плодовете на нашата земя и майсторството на миналите поколения. Идеята за Музея на ракията се ражда от желанието да се прослави и съхрани това културно богатство.

Нашата мисия е двойна: да предложим завладяващо изживяване за ентусиастите, за да се потопите в историята, производството и да се насладите на вкусовете на ракията, и да допринесем за продължаващия разказ за българската идентичност. Всяка бутилка в нашата колекция, всеки изложен артефакт е доказателство за артистичността и иновативността, вложени в традицията на правенето на ракия.

Каня ви да разгледате експонатите, да се насладите на разнообразните аромати по време на нашите дегустации и да се потопите в културния разказ, вплетен в тези стени. Музеят на ракията не е просто пространство; това е пътуване във времето, празник на наследството и покана да споделим духа на България.

Дело на една любов, което произтича от дълбокото преклонение пред българските традиции и културното значение на ракията. Като основател, моето пътуване в света на ракията започна с лична връзка с изкуството на дестилацията, предавано от поколения.

Сърдечни поздрави,
Ивайло Жеглов

 

Image
Посети музея на Ракията

Единствен в България

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина