Добре дошли

Музеят на ракията е нашата отдаденост на това ценно културно съкровище - място, посветено на неговото празнуване и опазване. Нашата мисия е двойна: да потопим ентусиастите в историята, производството и разнообразните вкусове на ракията и да допринесем за продължаването на традициите България. Всяка бутилка и артефакт в нашата колекция разказва истории за умения и иновации в изкуството на приготвяне на ракия.

  • Opening times
    Работно време

    11:00 до 18:30 ВСЕКИ ДЕН

Image

бул. Патриарх Евтимий №22
София, България

  • Nearest Underground stations: National Palace of Culture (NDK) - 10 min walking distance , Sv. Patriarh Evtimiy Station - 3 min walking distance.
  • Спирки: Кино Одеон, Първа Градска Болница
  • Лесен достъп с метро, автобус, тролей и трамвай
Image

Изключително преживяване

Image

Присъединете се към нас, за да разгледате нашите експонати, да се отдадете на разнообразните аромати по време на дегустации и да бъдете обгърнати от жизнената културна приказка, вплетена в тези стени. Музеят на ракията не е просто място – това е пътешествие във времето, празник на наследството и открита покана да прегърнете духа на България.

Frequently asked questions

Често задавани въпроси

Какво е ракия?
Ракията е традиционна българска спиртна напитка, обикновено дестилирана от плодове като сливи, грозде или кайсии. Тя има огромно културно значение за България и олицетворява същността на наследството на страната.
Какво могат да очакват посетителите в Музея на ракията?
Посетителите могат да се потопят в историята, производството и разнообразните вкусове на ракията чрез увлекателни експонати. Музеят предлага дегустационни сесии, където гостите могат да се насладят на различните аромати и вкусове на този обичан алкохол. Освен това гостите могат да изследват артефакти, които демонстрират артистичността и иновациите, вкоренени в правенето на ракия.
С какво Музеят на ракията допринася за българската идентичност?
Музеят играе централна роля в опазването и популяризирането на българската идентичност, като подчертава културното значение на ракията. Той допълва продължаващия разказ за българското наследство, като набляга на майсторството, традициите и споделените моменти, свързани с тази емблематична напитка.
Могат ли посетителите да се докоснат до експонатите и предметите в музея?
Абсолютно! Посетителите се насърчават да взаимодействат с експонатите, да научат повече за историята на ракията и да открият сложния процес зад нейното производство. Музеят предлага завладяващо изживяване, като кани гостите да се потопят в живия културен гоблен, изтъкан в стените му.
Дали Музеят на ракията е нещо повече от просто място за представяне на ракия?
Наистина, Музеят на ракията не е просто място; това е пътуване във времето, празник на наследството и покана да споделим духа на България. Това е място, където както ентусиасти, така и новодошли могат да се свържат с българските традиции и да прегърнат същността на ракията отвъд нейния вкус.
Какво прави Музея на ракията задължителна дестинация?
Музеят на ракията предлага уникална възможност да се потопите в сърцето на българската култура. Това е място, където посетителите могат не само да научат за ракията, но и да се запознаят с нейната история, вкусове и културното значение, което има за хората в България. Това е завладяващо изживяване, което оставя трайно впечатление.
Има ли възрастови ограничения за посетителите на Музея на ракията?
Да, всички посетители на Музея на ракията трябва да са навършили 18 години, за да участват в дегустационните сесии и да се ангажират напълно с експонатите. Това ограничение гарантира, че гостите могат отговорно да се насладят и оценят културното изживяване, предлагано в музея.
Въпрос: Как посетителите могат да се сдобият с билети за Музея на ракията?
Билети за Музея на ракията можете да закупите удобно както онлайн, така и на място. За онлайн покупки посетителите могат да посетят нашия уебсайт и да избират от различни налични опции за билети. Освен това билетите могат да бъдат закупени директно на входа на музея, което осигурява гъвкавост за спонтанни посещения или тези, които предпочитат да закупят лично. Моля, обърнете внимание, че всички гости трябва да са навършили 18 години, за да участват в музейни дейности, включително дегустации.
0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина