Free cookie consent management tool by TermsFeed

Пътят на анасона

Скъпи приятели,

Каним Ви на интересно и екзотично преживяване в преследване на анасона , включващо дегустация на избрани анасонови напитки със специално подбрани мезета към всяко от тях.

Пригответе се да се потопите в магическия свят на анасона и да се насладите на изключителни вкусове и аромати.

  • Дати: 03/06/2024, 03/16/2024, 03/22/2024
  • Час: 19:00 ч.
  • Място: МУЗЕЙ НА РАКИЯТА СОФИЯ, бул. Патриарх Евтимий 22

Начална точка са страните от Близкия изток. Най-вече Ливан.

Начална точка са страните от Близкия изток. Най-вече Ливан. Започваме с ливански арак - Arak El Rif Premium Reserve Red label от 1828 г. Арак Ел Риф е най-магическата напитка, която някога ще изпиете. Селекциониран от най-добрите семена от грозде и анасон, Arak El Rif е анасонова ливански напитка, с 60 % алкохолно съдържание. Съчетан с Кибе лабан традиционно ливанско мезе. Наподобява на фалафел, но е с телешка кайма и невероятно вкусен млечен сос с кедрови ядки.

Пътят на анасона продължаваме през Анадола и стигаме до Турция, откъдето е и следващата анасонова напитка.

TEKIRDAG GOLD RAKI - Златната Текирда ракъ е създадена от комбинацията на най-добрите тракийски гроздови зърна и на най-висококачествения анасон. Дестилира се 3 пъти. Ще поднесем с адана кебап с млечно-таханов сос .

Пътят на анасона се разклонява и към Гърция. Там разнообразието е голямо. Над 300 вида Узо и Ципуро са познати в Континентална и Островна Гърция. За вас сме избрали Узо, което е съвсем непознато на Българския пазар и чисто новичко.

Гръцко ουζο μυτιληνη πατρικοπουλος. Третото поколение. Patrikopoulos Brothers продължава да създава специални рецепти, балансирайки между традиция и иновация. Узо от Mytilini сухо, меко и сладко за пиене от 100% дестилация. Смес от опит, вкус, исторически най-старите семена на Средиземноморието, анасон от Лисвори, Лесбос и други ароматни билки. За него сме подбрали пържен октопод на хапки със салата Рока.

Пътят на анасона ще мине и през България

Карловската Анасонлийка на Шато Копса възражда една традиционна ароматната анасонова напитка, характерна от незапомнени времена за района на Розовата долина. Произвежда се по традиционен метод чрез двойна дестилация на бяло вино от ароматни сортове от собствени лозя. За целта се използва медна дестилационна система с периодично действие като при второто изваряване се добавя висококачествено анасоново семе. За анасонлийката нашият шеф е предложил Ракиена салата/запазена марка на Музея на ракията/.

Очаквайте изключителни вкусови комбинации, които ще ви оставят впечатлени и ще превърнат тази вечер в незабравимо преживяване.

Моля, потвърдете присъствието си на: expoteamltd@gmail.com или +359888373096

Местата са ограничени до 20

Цина: 85лв

Очакваме с нетърпение да споделим тази вкусова и културна приказка с вас!

С уважение,

RAKIA MUSEUM SOFIA

RSVP Form

1 Step 1 2 Step 2
Limit per submission: 1

RSVP Attendees

No one has responded yet.

  • Локация Музей на Ракията София

Registration Deadline Expired!!

0
Вашата количка е празна!

Все още не те добавили нищо.

Към магазина